در این مقاله میخواهیم به بررسی اثرات استرس بر ابتلا به سرطان را مورد بررسی قرار دهیم. اگرچه مستقیماً استرس به عنوان یک عامل بروز سرطان شناخته نشده است، اما تأثیرات فیزیولوژیک و رفتاری آن میتواند به عواملی منجر شود که افزایش خطر ابتلا به سرطان را تسهیل کنند.
استرس یک واکنش طبیعی بدن به شرایط دشوار و چالش برانگیز است که میتواند موقت یا طولانی مدت باشد. استرس میتواند بر سلامت جسمی و روانی افراد تاثیر منفی داشته باشد و خطر ابتلا به برخی بیماریها را افزایش دهد. تاکنون تحقیقات نشان داده است که استرس میتواند بر برخی عوامل مرتبط با سرطان تأثیر بگذارد.
تأثیر استرس بر ابتلا به سرطان
برخی از تأثیرات استرس بر ابتلا به سرطان عبارتند از:
تأثیر بر سیستم ایمنی:
استرس میتواند باعث تغییراتی در سیستم ایمنی بدن شود و سبب کاهش توانایی بدن در مقابله با سلولهای سرطانی و افزایش خطر بروز برخی از بیماریهای مزمن شود. همچنین، تأثیرات استرس بر هورمونها و فرآیندهای التهابی نیز ممکن است در افزایش خطر سرطان نقش داشته باشند.
تأثیر بر التهاب:
استرس میتواند فرآیندهای التهابی را افزایش دهد، این فرآیندهای التهابی به طور غیرمستقیم با بروز برخی از انواع سرطان مرتبط هستند.
هورمونهای استرس:
تحریک مکرر سیستم استرس و افزایش هورمونهای استرسی مانند کورتیزول، آدرنالین و نوراپینفرین ممکن است در تغییراتی که به طور غیرمستقیم با بروز برخی از انواع سرطان مرتبط باشند، نقش داشته باشد.
تأثیر بر رفتارهای سلامتی:
افراد تحت استرس ممکن است به رفتارهای ناسالم تمایل پیدا کنند که میتواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد، مانند مصرف بیش از حد ترکیبات مضر، سیگار، مصرف الکل، یا کاهش فعالیت ورزشی.
توجه به مدیریت استرس و پیش گرفتن راههای مقابله با آن میتواند به حفظ سلامتی و کاهش خطر ابتلا به بعضی بیماریها، از جمله سرطان کمک کند. استفاده از روشهای مثل مدیتیشن، یوگا، و تکنیکهای تنفسی میتواند به کاهش استرس و بهبود سلامت روحی و جسمی کمک کند. همچنین اگر در کنترل استرس و اضطراب خود موفق نبودید با حمایت از روابط اجتماعی و کمک گرفتن از مشاور و روانشناس به خوبی آرامش خود را بدست آورید.
به عنوان یک نکته مهم باید دقت کنید که علل اصلی بروز سرطان معمولاً متعدد و پیچیده است و تنها به یک عامل مشخص محدود نمیشود. با این حال، استرس میتواند تأثیرات فرآیندهای فیزیولوژیکی و عوامل رفتاری داشته باشد که ممکن است در افزایش خطر ابتلا به سرطان نقش داشته باشند.
معرفی عوامل استرسزا بر ابتلا به سرطان
زندگی امروزی همه ما متحمل استرسها و اضطرابهای بسیاری است. اما اگر به طور مداوم این فشارهای روحی را تحمل کنیم بدون آنکه راه چارهای پیدا کنیم به ناچار عواقب ناخوشایندی در انتظار ما هستند. در طول زندگی حتما غم از دست دادن عزیزان را چشیدهایم و تا مدتها اثرات آن را به دوش کشیدهایم.
کار و شغل ما نیز یکی از موارد مهم استرسزا و تنش برانگیز است که مدام با آن دست و پنجه نرم میکنیم. اما علاوه بر عوامل محیطی که باعث اضطراب میشوند لازم به ذکر است که برخی بیماریهای اعصاب مانند اسکیزوفرنی، افسردگی، خشم و عصبانیت نیز تأثیری دو چندان بر افزایش استرس دارند.
با توجه به نکاتی که گفتیم حتما متوجه شدید که تنها راه آسودگی خاطر و کاهش استرس، درک خود و کنترل بهتر شرایط زندگی است. نمیتوانید فردی بدون مشکل و دغدغه را در زندگی پیدا کنید پس شما تنها فرد روی کره زمین نیستید که تحت فشار و استرس روحی است. اگر زمانی قدرت و توانایی آن را نداشتید که در بهتر کردن حال خود نقش داشته باشید بهتر است از یک مشاور یا روانشناس حرفهای کمک بگیرید.
معرفی بهترین متخصص آنکولوژی و سرطان در کرمان
در ادامه به معرفی پزشکان متخصص آنکولوژی و سرطان در شهر کرمان میپردازیم تا بیماران در صورت نیاز بتوانند به راحتی با آنان ارتباط برقرار کرده و نوبت خود را رزرو نمایند.
1. دکتر وحید معاضد
دکتر معاضد فوق تخصص بیماریهای خون و سرطان بزرگسالان (هماتولوژی انکولوژی بزرگسالان) در شهر کرمان است. بیماران از اخلاق حرفهای و انسان دوستانه ایشان بسیار تعریف نموده و رضایت بالایی را به ثبت رسانده اند.
آدرس: کرمان، خیابان فردوسی، ساختمان پزشکان اراد محل کار: بیمارستان شهید باهنر، بخش خون
شماره تلفن: 0342235319
2. دکتر زهرا هنرور
دکتر هنرور متخصص زنان و نازایی و فلوشیپ سرطانشناسی (انکولوژی) زنان در شهر کرمان است. این پزشک علاوه بر درمان مشکلات زنان میتواند در حوزه سرطان شناسی بانوان نیز به مردم خدمت رسانی کند.
آدرس: کرمان، مطب شخصی: بلوار فردوسی، ساختمان پزشکان اراد، طبقه 1، واحد 1
محل کار: درمانگاه بعثت چهارراه طهماسب آباد
شماره تلفن: 03432239860
3. دکتر زهرا فرهمندی نیا
دکتر فرهمندی نیا فوق تخصص بیماریهای خون و سرطان (هماتولوژی انکولوژی) کودکان و متخصص بیماریهای کودکان در شهر کرمان است. این پزشک بیماران مبتلا به انواع سرطان را درمان میکند.
آدرس: کرمان، بیمارستان افضلی پورو کلینیک بعثت
شماره تلفن:0343222250__0342229896
4. دکتر علی نعمتی
دکتر نعمتی فوق تخصص بیماریهای خون و سرطان بزرگسالان (هماتولوژی انکولوژی بزرگسالان) و بهترین متخصص آنکولوژی و سرطان در کرمان است.
آدرس: کرمان، خیابان ابوذر، کوچه شماره 25، کلینیک جواد الائمه و بیمارستان شهید باهنر
شماره تلفن: 03432510025
5. دکتر مصطفی وهبی
دکتر وهبی متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی سرطان در شهر کرمان است. این پزشک انواع جراحیهای مربوط به سرطان و جراحیهای عمومی را انجام میدهد.
آدرس: کرمان، خیابان شریعتی (شهید بهشتی)، چهارراه طهماسب آباد (سمیه)، نبش کوی 11، ساختمان پزشکان بزرگمهر، طبقه 1
شماره تلفن: 03432483278
6. دکتر خاطره محمدی تهرودی
دکتر تهرودی فوق تخصص خون و سرطان بالغین در شهر کرمان است. بیماران با مشکل انواع سرطان، کم خونی، فقر آهن و… به سراغ این پزشک حاذق رفته و با اطمینان کامل روند درمان را آغاز میکنند.
آدرس: بم، بلوار خلیج فارس، بیمارستان پاستور بم
شماره تلفن: 03444219401
7. دکتر بهجت کلانتری خاندانی
دکتر کلانتری فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان (هماتولوژی انکولوژی) و بهترین متخصص آنکولوژی و سرطان در کرمان است.
آدرس: کرمان، خیابان سعدی نبش کوچه سوم ساختمان مهراد
شماره تلفن: 03432236559
8. دکتر پوریا سلاجقه
دکتر سلاجقه فوق تخصص خون و انکولوژی کودکان، و متخصص کودکان بوده و پیوند مغز استخوان کودکان ، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان جزیی از کارنامه پربار ایشان است.
آدرس: کرمان، بلوار آزادگان، بعد از سه راه حمزه ، نرسیده به میدان کوثر سمت راست
شماره تلفن: 03432458892
9. دکتر سیمین سلطانی نژاد
دکتر سلطانی نژاد متخصص پرتو درمانی ( رادیوتراپی و رادیو انکولوژی ) و بهترین متخصص آنکولوژی و سرطان در کرمان است.
آدرس: کرمان، کلینیک بعثت ۱، چهارراه طهماسب آباد
شماره تلفن: 03432110953
10. دکتر فاطمه عرب نژاد
دکتر عرب نژاد متخصص رادیو انکولوژی و بهترین متخصص آنکولوژی و سرطان در کرمان است. متخصصین رادیو انکولوژی به مراقبت از بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی و پرتو درمانی قرار گرفتهاند میپردازند.
آدرس: کرمان، خیابان ابوذر شمالی کوچه ۲۵ کلینیک فوق تخصصی جواد الائمه
شماره تلفن: 03430341677
سخن پایانی
توصیه میکنیم برای حفظ سلامتی خود این هدیه ارزشمند خدادادی، تلاش کنید تا استرس خود را کنترل کرده و از هر آنچه که اضطراب شما را تشدید مینماید دوری کنید. در آینده بی تردید شاهد پیشرفت علم و دانش در حوزه سرطان شناسی خواهیم بود و بیشتر در مییابیم که میتوانیم با کنترل استرس کیفیت زندگی خود را بالا ببریم. شما میتوانید با در میان گذاشتن مشکلات خود با پزشک مربوطه نگرانیهای خود را برطرف کنید.